Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 20:53

Καλαμάτα: Ελεύθερος με όρους ο 20χρονος για την αιματηρή οπαδική επίθεση

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Καλαμάτας ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση σε βάρος 31χρονου οπαδού της ΑΕΚ το βράδυ της 23ης Απριλίου, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός θα πρέπει να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα, αλλά και 2 ώρες πριν και 2 ώρες μετά, όταν θα παίζει ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός. Επίσης, τού απαγορεύτηκε η είσοδος σε προπονήσεις αλλά και αγώνες, σε κάθε άθλημα στο οποίο αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός.

Πιο αναλυτικά, ο 20χρονος -ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράβαση του νόμου περί αθλητισμού- φέρεται ότι αρνήθηκε χθες κατά την απολογία του πως συμμετείχε στο επεισόδιο οπαδικής βίας, καθώς και ότι ήταν αυτός που χτύπησε με γυάλινο αντικείμενο στο κεφάλι τον 31χρονο, ο οποίος χρειάστηκε να κάνει 30 ράμματα.

Θυμίζουμε ότι ο 20χρονος δεν συνελήφθη, αλλά παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην εισαγγελέα Καλαμάτας την Τετάρτη 26 Απριλίου και μέσω του δικηγόρου του Κώστα Μαργέλη ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί χθες. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου είχε συλληφθεί ένας 22χρονος Έλληνας, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες βαριές κατηγορίες με τον 20χρονο και μετά την απολογία του στα μέσα της περασμένης εβδομάδας αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Και ο 22χρονος φέρεται ότι αρνήθηκε κατά την απολογία του την εμπλοκή του στον τραυματισμό του 31χρονου, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να τους χωρίσει. Μάλιστα φέρεται να ήταν αυτός ο οποίος υπέδειξε τον 20χρονο Αλβανό ως τον άνθρωπο που τραυμάτισε τον 31χρονο με το αιχμηρό γυάλινο αντικείμενο δύο εκατοστά πάνω από το δεξί μάτι.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 2 άτομα ακόμα, που αναμένεται να παρουσιαστούν στις δικαστικές αρχές μέσα στις επόμενες μέρες.

 

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”, ο 31χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ δέχτηκε την επίθεση μετά τον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό από άγνωστα άτομα, έξω από τη φοιτητική εστία στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο παθών, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, τον οποίο παρακολουθούσε με… ανάμεικτη παρέα σε καφετέρια, αντιλήφθηκε ότι κάποια άτομα είχαν πλησιάσει απειλητικά τον 36χρονο ξάδερφό του και έσπευσε να τον βοηθήσει. Τα άτομα αυτά (δύο εκ των οποίων με φανερά πρόσωπα και οι υπόλοιποι με καλυμμένα χαρακτηριστικά) που φέρονται να είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον ξάδερφό του σε έντονο ύφος να βγάλει τη μπλούζα της ΑΕΚ, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε στη συνέχεια και με τον ίδιο. Τα δύο ξαδέρφια δεν έφεραν ιδιαίτερη αντίσταση, όταν σε ανύποπτο χρόνο -σύμφωνα με την καταγγελία- ένα από τα άτομα αυτά χτύπησε τον 31χρονο στο κεφάλι πάνω από το δεξί μάτι με ένα γυάλινο αντικείμενο (πιθανόν ποτήρι ή μπουκάλι) τραυματίζοντάς τον. Αιμόφυρτος ο 31χρονος κάλεσε σε βοήθεια, ενώ τα άτομα που είχαν κινηθεί απειλητικά εναντίον του τράπηκαν σε φυγή.