Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 13:26

Καλαμάτα: Τη Δευτέρα η απολογία των 9 συλληφθέντων για το ναυάγιο

 

Στην εισαγγελέα Καλαμάτας για να τους απαγγελθούν κατηγορίες οδηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, μετά από πολύωρες ανακρίσεις και λήψεις καταθέσεων από μεταφερόμενους, οι 8 από τους 9 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στο πολύνεκρο ναυάγιο 47 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ο ένατος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο της πόλης και χθες πήρε εξιτήριο, οπότε οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, όπου κρατούνται οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι -οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια τη Δευτέρα.

Οι 9 Αιγύπτιοι, ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών, κατηγορούνται για: α) παράνομη είσοδο στη χώρα, β) παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, γ) εγκληματική οργάνωση, δ) πρόκληση ναυαγίου, ε) ανθρωποκτονία από αμέλεια και στ) έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ, μέσα από τις καταθέσεις τόσο των κατηγορουμένων όσο και των διασωθέντων, προέκυψε ότι ο καπετάνιος του σκάφους είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, “η λιμενική αρχή Καλαμάτας με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό γραφείο επιχειρήσεων (Mobile Office) της Europe -από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ)-, συνέλαβε 9 άνδρες, πλήρωμα του πλοίου, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων”.

Σημειώνεται ότι συνεχίζονταν και χθες οι έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου, από μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο και 3 παραπλέοντα πλοία.

Ν.Κ.