Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 08:27

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Αντίθετος με το πόρισμα για συγχώνευση εφετείων

 

Την κατηγορηματική και κάθετη αντίθεση του στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και ειδικά σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συγχώνευσης των εφετείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκφράζει με ψήφισμα του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

“Το μόνο που επιβεβαιώνει το πόρισμα αυτό, είναι, ότι εν προκειμένω πρόκειται καθαρά για μία πολιτικής φύσεως απόφαση, διότι καμία ειδική επιχειρηματολογία δεν εμπεριέχεται εν γένει, αλλά και ειδικότερα για τα Εφετεία και για αυτό δεν χρειάζεται να σχολιασθεί ιδιαίτερα”, αναφέρει μεταξύ άλλων η μακροσκελής ανακοίνωση η οποία αναφέρει ακόμη.

“Το Εφετείο Καλαμάτας, το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, το Πρωτοδικείο Γυθείου, το Ειρηνοδικείο Πύλου, το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους, του Ειρηνοδικείου Γυθείου και του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως Βοιών, σε όλα τα χρόνια αυτοτελούς λειτουργίας τους μόνο θετικό πρόσημο εμφανίζουν, καθώς έχουν συνδράμει τα μέγιστα στην απρόσκοπτη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, που πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο μέλημα του αρμόδιου Υπουργείου, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν  το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών της Μεσσηνίας και της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Γυθείου, για πρόσβαση στην Δικαιοσύνη, βασικό στοιχείο του Κράτους Δικαίου, που κάθε δίκαιο Κράτος οφείλει να υπηρετεί και επίσης συνδράμουν στην οικονομική ζωή του τόπου και των επιχειρήσεων.  

Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ σε κάθε μέλος μας Δικηγόρο Καλαμάτας, που δύναται να ασκεί καθημερινώς το λειτούργημά του με αξιοπρέπεια λόγω της εύρυθμης λειτουργίας του Εφετείου καθ’ όλα τα είκοσι (20) χρόνια αυτοτελούς λειτουργίας του.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στους αγώνες που έδωσαν οι Δικηγόροι για την ίδρυση του μονίμου Εφετείου Καλαμάτας, καθώς και στις επόμενές γενιές των Δικηγόρων. 

Το εν λόγω ζήτημα είναι θέμα μείζονος σημασίας και ζωτικό, αφορά όλους τους  Μεσσήνιους, ανεξαιρέτως, καθώς και τους κατοίκους της Περιφέρειας του Γυθείου.

Για τους λόγους αυτούς ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας θα καλέσει όλους τους φορείς και τους πολιτικούς παράγοντες του νομού μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ξεκάθαρη θέση και δράση”.

 

ΚΑΛΕΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ 

Στο ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τους φορείς και τους πολιτικούς παράγοντες του Νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ξεκάθαρη θέση.

“Προς τούτο και πέραν των λοιπών ενεργειών που έχουν προγραμματιστεί, τις επόμενες ημέρες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, θα γίνει άμεσα ενημέρωση όλων των  θεσμικών και κοινωνικών φορέων και βουλευτών του νομού μας, του Περιφερειάρχη και  των Δημάρχων του νομού και ταυτόχρονα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί όλους τους φορείς και τους πολιτικούς παράγοντες του Νομού μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ξεκάθαρη θέση και δράση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος  Καλαμάτας, πράττει και θα πράξει με βάση την συνείδηση του, όχι μόνο ότι είναι δυνατόν, αλλά και πέρα από τις δυνατότητες του μέχρι πέρατος, ώστε να μην συντελεσθεί αυτή η αδικία και να μην επιστρέψουμε  πολλά χρόνια πίσω, που κανένα όφελος δεν έχει για την ίδια την δικαιοσύνη και πρέπει το ίδιο να πράξουν και όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του νομού μας, ώστε η Μεσσηνία να μην είναι (και αυτή ή μόνο αυτή) το εξιλαστήριο θύμα αυτής της παρωδίας”.