Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 08:27

Αναβαθμίζεται το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

 

Το πλέον σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον Δικαστικό Μέγαρο ολόκληρης της Πελοποννήσου θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

Αυτό διαβεβαίωσε με δηλώσεις του χθες Δευτέρα 8 του μήνα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Κώστας Μαργέλης. Όπως είπε, στις 28 του περασμένου Μαρτίου υπεγράφη από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. η σύμβαση ανάθεσης για την εκπόνηση της μελέτης του Δικαστικού Μεγάρου, που αφορά στην ανακαίνιση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, καθώς και στην προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία. Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 90 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μαργέλη, θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης των εργασιών επισκευής και αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.

Το αναβαθμισμένο κτήριο “θα στεγάζει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες του Εφετείου Καλαμάτας και του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας, και θα εξασφαλίζει σε δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και πολίτες αξιοπρεπείς συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης”, ανέφερε ο κ. Μαργέλης. Και πρόσθεσε καταλήγοντας πως, σε ό,τι αφορά το έργο αυτό, “είμαι υποχρεωμένος να εξάρω δημοσίως την καθοριστική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Σαμαρά για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, καθώς επίσης και για τη διαρκή συμπαράσταση στο αίτημα αυτό του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, τόσο του διευθύνοντα συμβούλου στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Αθανασίου Γιάνναρη, καθώς και του προέδρου Εφετών Καλαμάτας και αντιπροέδρου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπου Μαυρίδη”.  

Ν.Κ.