Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 17:58

Προφυλακίστηκαν πατέρας και γιος για τις ζωοκλοπές

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους σήμερα στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 55χρονος πατέρας και ο 30χρονος γιος του οι οποίοι κατηγορούνται ότι έκλεψαν 337 ζώα. Σύμφωνα με το συνήγορό τους και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είχαν συμμετοχή στις ζωοκλοπές.

Ο άλλος γιος -ένας 27χρονος- επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση, αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ καταζητείται και ένας Πακιστανός τον οποίο είχαν στα κοπάδια τους. 

Οι κατηγορίες που τούς έχουν απαγγελθεί αφορούν τα αδικήματα της ζωοκλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές και σύσταση συμμορίας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας είχαν κλέψει και δύο αποθήκες με γεωργικά μηχανήματα και επαγγελματικά εργαλεία. 

Ο πατέρας και ο ένας γιος οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας όταν μετά από πολυήμερη παρακολούθηση -καθώς το τελευταίο διάστημα γίνονταν ζωοκλοπές στην περιοχή του Κοπανακίου, το Δώριο και το Αρτίκι- οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών. Το περασμένο Σάββατο όταν πια οι αστυνομικοί βρήκαν και το αγρόκτημα των κατηγορούμενων στη Θουρία και βεβαιώθηκαν ότι σταβλίζονται εκεί κλεμμένα ζώα, προχώρησαν στις συλλήψεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι προφυλακισθέντες -μαζί με τον 27χρονο και τον Πακιστανό- έκλεβαν ζώα τους τελευταίους 6 μήνες από στάβλους και στάνες στο Κοπανάκι, το Κρυονέρι, τον Αετό, το Πλατύ, την Ανθεια, τη Μικρομάνη, τον Αρι, το Πήδημα και τα Γιαννιτσάνικα. Συνολικά έκλεψαν 337 ζώα (αρνιά, γαλοπούλες, γουρούνια, κουνέλια, κοτόπουλα, προβατίνες, ένα τράγο, ένα κριάρι και κατσίκες), τα οποία φαίνεται ότι στάβλιζαν σε αγρόκτημά τους στη Θουρία και τα πωλούσαν. 

Μάλιστα ένας μικρός αριθμός αυτών των ζώων βρέθηκε εκεί και τα ζώα αναγνώρισαν οι ιδιοκτήτες τους. Συγκεκριμένα ανάμεσα στα δικά τους ζώα οι κατηγορούμενοι είχαν και 14 κλεμμένα, τα οποία είχαν πάρει από 4 στάνες στο Κοπανάκι.  

Ν.Κ.