Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 08:30

Ο Πέτρος Μαντούβαλος προαναγγέλλει νέες συλλήψεις για το φονικό στη Μάνη

Ενα με δύο ακόμα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Κώστα Σγούρου και του Γιάννη Κομμάτη και πρόκειται, μάλιστα, να προσαχθούν και να συλληφθούν σήμερα ή αύριο. Αυτό υποστήριξε ο γνωστός δικηγόρος του Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος, χθες στo Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, καθώς ανέλαβε συνήγορος - εκπρόσωπος της οικογένειας Σγούρου.

Σε δηλώσεις του μαζί με το Γιάννη Σγούρο, αδελφό του αδικοχαμένου Κώστα, ανέφερε ότι άλλοι ήταν οι λόγοι της δολοφονίας και όχι τα 800 ευρώ. Παρατήρησε, ακόμα, πως το επιπλέον πρόσωπο ή πρόσωπα που εμπλέκονται, προέρχονται από το συγγενικό περιβάλλον του ενός εκ των δύο δραστών.

Χαρακτηριστικά ο Π. Μαντούβαλος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Είμαι πεπεισμένος και κει κατατείνει η προσπάθειά μου αυτή τη στιγμή στο ότι υπάρχει τουλάχιστον 1 με 2 άτομα εμπλεκόμενα ακόμα στην υπόθεση αυτή. Είμαι βέβαιος πως το χρονικό διάστημα που θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, δε θα είναι περισσότερο από 1 με 2 ημέρες. Είμαι πεπεισμένος πως είναι από το συγγενικό χώρο τουλάχιστον του ενός εκ των δύο δραστών, των αριστούχων αυτών μαθητών του 12,5, οι οποίοι έβλαψαν και θανάτωσαν εκτός από τους 2 άτυχους νέους και 2 οικογένειες, βάφοντας πραγματικά στο μαύρο και στο αίμα και μια ολόκληρη περιοχή, η οποία είναι φιλήσυχη, φιλειρηνική, είναι δημοκρατική και είναι πολύ ευγενική και φιλόξενη.

Είμαι βέβαιος και αυτός είναι και ο ρόλος μου με τους συναδέλφους και την τιμή που έχω από την οικογένεια να εμπλακώ σε αυτή την υπόθεση, να φθάσει στο τέλος της, σίγουρα με όλους τους δράστες αυτής της αποτρόπαιας δολοφονίας, που δεν είναι οι δύο μόνο κύριοι, οι αριστούχοι που είναι στη φυλακή, αλλά και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι συνήργησαν σε αυτό το φρικαλέο γεγονός». 

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «είναι εμπλεκόμενα και κάνουν αυτή τη στιγμή το κορόιδο. Νομίζουν ότι θα ξεφύγουν από τα χέρια της δικαιοσύνης, δε θα ξεφύγουν και να γνωρίζουν ότι ο ρόλος μας είναι θεσμικός, συγκεκριμένος και εγώ δεν κάνω βόλτες στην Καλαμάτα. Είμαι για συγκεκριμένο ρόλο και για συγκεκριμένο λόγο. Και θα ξαναείμαστε εδώ». Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί κάποιοι να είναι στον τάφο και κάποιοι να κοροϊδεύουν και κάποιοι να έχουν το θράσος στη διαδικασία αυτή όταν τους ρώτησαν "τι έχετε να πείτε για την υπόθεση αυτή" να λένε "γιατί, ποια υπόθεση, τι συνέβη;". Δηλαδή αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα για τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει στην Αθήνα. Πολλώ μάλλον εδώ σε αυτή τη φιλήσυχη και όμορφη περιοχή». 

Ακόμα, ο κ. Μαντούβαλος απάντησε ότι «το ρόλο που είχαν, θα τον προσδιορίσουν οι αρμόδιες αρχές. Εγώ τον γνωρίζω και ο ρόλος μου είναι να προσφέρω στους συναδέλφους μου στην υπόθεση αυτή τα στοιχεία εκείνα, τους δολοφόνους αυτού του όγκου και αυτών των συναισθημάτων και αυτού του αποτελέσματος, του αισχρού, με το αιματοβαμμένο αποτέλεσμα δύο ανθρώπων νεαρών νεκρών χωρίς λόγο. Και να δούμε και τους περαιτέρω λόγους που υπήρξαν, δεν είναι μόνο για 300 και τα 800 ευρώ, δήθεν που πήγαν, σπρώχναν μηχανάκια, φέραν καραμπίνες και όλα τα υπόλοιπα. Αυτά θα τα βγάλει η ανάκριση, θα τα βγάλει η διαδικασία και θα φανούν κυρίαρχα στο δικαστήριο που θα τους επιβάλλει πέρα από θεατρικές παρουσιάσεις και όλα τα υπόλοιπα και τηλεοπτικές, αυτό που πρέπει να τους επιβάλει, που θα είναι το ελάχιστο μνημόσυνο στη μνήμη των δύο χαμένων άδικα παλικαριών. Θα είναι το αποτέλεσμα του δικαστηρίου και η πράξη της δικαιοσύνης».

Γ.Σ.