Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 12:52

Συνέχεια της δίκης για το φόνο του αρχιμανδρίτη

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου από τη Χώρα.

Για τη δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη -ο οποίος πέρυσι το Φεβρουάριο βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στραγγαλισμένος με το πουκάμισό του και χωρίς να φοράει ρούχα- κατηγορείται ένας 24χρονος Γεωργιανός. Ως συνεργός του στη δολοφονία, πέρυσι τον Ιούλιο από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και ενός μήνα ένας 18χρονος Χωραΐτης. Το δικαστήριο εκείνο αποφάσισε ότι ο ανήλικος τότε Χωραΐτης δεν ήταν αυτός που χτύπησε με τη σιδερογροθιά και στραγγάλισε τον 54χρονο αρχιμανδρίτη, αλλά ο 24χρονος Γεωργιανός που ήταν μαζί του.
Ο Γεωργιανός αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία, οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν ήταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου το βράδυ που έγινε το έγκλημα. Η δίκη του ξεκίνησε στις 16 του μήνα και διακόπηκε για σήμερα.
Θυμίζουμε ότι την πρώτη μέρα της δίκης ακούστηκαν πολλά, τόσο για την ερωτική ζωή του αρχιμανδρίτη όσο και για τον έκρυθμο χαρακτήρα του. Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου Κική Πακιρτζίδου και Εφη Ορφανίδου επικαλέστηκαν ότι υπάρχουν καταγγελίες στη Μητρόπολη Τριφυλίας πως ο αρχιμανδρίτης χάιδευε μέσα στην εκκλησία 14χρονα αγόρια στα γεννητικά τους όργανα. Οι δε μάρτυρες είπαν στο δικαστήριο -άλλοι ως φήμες που δεν ξέρουν αν αληθεύουν και άλλοι ως πραγματικά περιστατικά που είδαν με τα μάτια τους- ότι νεαροί και ανήλικα αγόρια, ελληνόπουλα και ξένοι, περνούσαν από το σπίτι του αρχιμανδρίτη και, σε αντάλλαγμα για τις σεξουαλικές χάρες που του έκαναν, έπαιρναν λεφτά.
Ενας Μολδαβός, από τους αρχικούς υπόπτους της Αστυνομίας για τη δολοφονία, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε από τα 15 του ερωτικές σχέσεις με τον αρχιμανδρίτη. Κατέθεσε μάλιστα ότι έπαιρνε λεφτά για τις «υπηρεσίες» που προσέφερε και πως ο αρχιμανδρίτης τού είχε δώσει μέχρι και 800 ευρώ για να πάει μαζί του μια φορά.

Ν.Κ.