Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 16:12

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε η δίκη για την τοκογλυφία

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε χθες τη δίκη Ιρανού οδοντίατρου ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 3.000 ευρώ χρηματική ποινή, για τοκογλυφία κατ' εξακολούθηση.

Ο οδοντίατρος, ο οποίος δουλεύει τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία, είχε στην Καλαμάτα κέντρο βελονισμού και φέρεται να δάνεισε σε Καλαματιανή έμπορο και φίλη του 33.000 ευρώ σε επιταγές, ζητώντας της μετά να του επιστρέψει 43.000 ευρώ. 

Τα ποσά αυτά κατηγορείται ότι τα δάνεισε στην έμπορο διαδοχικά από το 2007 έως και τους πρώτους μήνες του 2008. Η καταστηματάρχης στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του υποστήριξε ότι της ζητούσε την αποπληρωμή σχεδόν τριπλάσιου ποσού από αυτό το οποίο της δάνειζε κάθε φορά. Επίσης, σύμφωνα με όσα είχε πει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η μηνύτρια, ο οδοντίατρος την απειλούσε ότι αν δεν τον εξοφλήσει θα στείλει Γεωργιανούς να της σπάσουν το μαγαζί - ενώ απειλούσε και τη σωματική της ακεραιότητα, λέγοντας μέχρι και πως θα βάλει να τη σκοτώσουν. 

Το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 5 Οκτωβρίου, λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Παρών ήταν και ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν είχε παρουσιαστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά ήρθε χθες για το Εφετείο.

Ν.Κ.