Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 18:06

Εφετείο Καλαμάτας: 3 χρόνια με αναστολή σε Ρουμάνο για μαχαιριές σε ομοεθνή του

Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν Ρουμάνο που στις 17 Φεβρουαρίου του 2012 μέθυσε και μαχαίρωσε στον ώμο και τη μασχάλη έναν ομοεθνή του στην Κυπαρισσία. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία - ενώ το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε χθες κατά 1 έτος την πρωτόδικη ποινή του. 

Ο παθών, ο οποίος έχει φύγει στη Ρουμανία και χθες δεν ήρθε για να καταθέσει, είχε πάει επίσκεψη στο σπίτι του κατηγορούμενου. Στο σπίτι, όπου συγκατοικούσε με έναν άλλον ομοεθνή τους, είχαν μαζευτεί αρκετοί για να δουν ποδόσφαιρο στη δορυφορική τηλεόραση. Για την παρέα έπιναν κι ένα κρασάκι. Ομως ο... παθών -σύμφωνα με μάρτυρες- είναι άνθρωπος νευρικός και κάνει φασαρίες. Με αφορμή μια κουβέντα που είχαν οι συγκάτοικοι για κάποια νοίκια που χρωστούσε ο κατηγορούμενος, αναφέρθηκε και το δικό του όνομα. Ο Ρουμάνος που έμενε μαζί με τον κατηγορούμενο, του είπε να σηκωθεί και να φύγει για να μείνει μαζί με τον παθόντα. 

Ξαφνικά ο παθών έβγαλε το σουγιά του με λάμα 12 εκατοστά, τον οποίο είχε πάντα πάνω του, και ο κατηγορούμενος πήγε να του τον πάρει. Πάνω στην πάλη ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε με τόση ορμή στον ώμο τον παθόντα, που έσπασε η άκρη του σουγιά - ενώ του έριξε μια ακόμα μαχαιριά στη μασχάλη. Οταν οι άλλοι είδαν τα αίματα, γιατί μέχρι εκείνη την ώρα σύμφωνα με ένα μάρτυρα νόμιζαν ότι πάλευαν και φώναζαν για... καλαμπούρι, μπήκαν στη μέση να τους χωρίσουν. 

Ο μαχαιρωμένος μεταφέρθηκε από τους ομοεθνείς του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, και ο κατηγορούμενος παραδόθηκε μόνος του.

Η συνήγορος υπεράσπισης Ντιάνα Μαούνη ζήτησε μειωμένο καταλογισμό για τον κατηγορούμενο, γιατί είχε πιει - αλλά το δικαστήριο δέχτηκε μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όπως πρότεινε εκτός από τη συνήγορο και ο εισαγγελέας Βασίλης Παππαδάς. 

Ο εισαγγελέας απέρριψε στην αγόρευσή του την αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού - καθώς, όπως είπε, ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε, γιατί βρισκόταν απλώς σε ευθυμία από το ποτό και δεν ήταν τόσο μεθυσμένος. 

Ν.Κ.