Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 23:26

Καλαμάτα: "Καμπάνες" σε 2 αδέλφια για κλοπές σε 12 μαγαζιά

Σε 8 χρόνια κάθειρξη ο ένας και 5 χρόνια φυλάκιση ο άλλος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Καλαματιανά αδέλφια, που σε μια νύχτα άνοιξαν 12 μαγαζιά κλέβοντας από μέσα χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Πρωτόδικα τα δύο αδέλφια είχαν καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, ενώ χθες στο μικρό αδελφό το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (ήταν 18 όταν συνελήφθη) και γι' αυτό μειώθηκε η ποινή του στο μισό. 

Οπως κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας, στις 8 Μαΐου του 2013 σε μια νυχτερινή περιπολία, ειδοποιήθηκε με το συνάδελφό του πως 4 νεαροί που φοράνε φούτερ με κουκούλες άνοιξαν ένα φωτοτυπικό κατάστημα στην οδό Καποδιστρίου. Μετά από περίπου μια ώρα οι ίδιοι νεαροί προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα άλλο κατάστημα και οι αστυνομικοί ακολουθώντας τα ίχνη τους κατάφεραν να τους βρουν να περιφέρονται στην οδό Καλλιπατείρας. Η παρέα των νεαρών -είπε ο αστυνομικός- χώρισε και οι τρεις έφυγαν τρέχοντας προς την ίδια κατεύθυνση και αυτός άρχισε να τους κυνηγά ώσπου τους έπιασε. Πάνω τους είχαν τα χρήματα των... εισπράξεων από τα ταμεία των καταστημάτων τα οποία διέρρηξαν στη διάρκεια της νύχτας, περίπου 179 ευρώ σε κέρματα και μικρά χαρτονομίσματα. Ο ένας από τους τρεις οι οποίοι συνελήφθησαν ήταν ανήλικος και δικάστηκε στο αρμόδιο δικαστήριο. Συνολικά εκείνη τη νύχτα οι δύο κατηγορούμενοι και οι δύο συνεργοί τους διέρρηξαν ακόμη ή προσπάθησαν να διαρρήξουν άλλο ένα φωτοτυπικό κατάστημα, ένα μανάβικο, ένα κρεοπωλείο, ένα μαγαζί με χρώματα, ένα με τρόφιμα, κατάστημα με γεωπονικά είδη, ένα κομμωτήριο, μια ψησταριά, ένα φούρνο, καθώς και δύο ακόμη καταστήματα, ξεκινώντας από την οδό Ευαγγελιστρίας στη Μαρίνα και φτάνοντας μέχρι την οδό Σπάρτης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και από εκεί στην οδό Καλλιπατείρας όπου και συνελήφθησαν.

Στις απολογίες τους ο ένας αδελφός, ηλικίας 25 χρόνων σήμερα, ισχυρίστηκε ότι είχαν ξεκινήσει να πίνουν μπίρες από νωρίς το απόγευμα και έκαναν λάθος. Ο άλλος αδελφός, ηλικίας 20 χρόνων, ισχυρίστηκε ότι βρήκε τους άλλους λίγο πριν τους συλλάβουν και αυτός δεν ήταν μαζί τους στις κλοπές. Τα δύο αδέλφια έχουν κατηγορηθεί και καταδικαστεί ξανά για κλοπές.

 

Ν.Κ.