Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 08:37

Κλειστά στόματα για τη δολοφονία του 3χρονου Κέρι

Κλειστά κράτησαν τα στόματά τους οι πρωταγωνιστές του δράματος που παίχτηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2011 μέσα στο αυτοκίνητο του 35χρονου Φιλίπ Μεσάι.

Το ερώτημα «ποιος έσφαξε το 3χρονο παιδί», ο Αλβανός Χ.Τ. ή ο Β.Δ., δεν απαντήθηκε ούτε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίστηκε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες αλλά εξαρθρώθηκε όταν τα μέλη της σκότωσαν τον μικρό Κέρι μαζί με τον πατέρα του. 

Παρά την έκκληση «βοηθήστε μας να βρούμε την αλήθεια», που απηύθυνε η πρόεδρος Εφετών προς τους κατηγορούμενους, η αλήθεια δεν ακούστηκε. Ο Χ.Τ. δεν μπορούσε να απαντήσει γιατί όπως είπε... δεν θυμόταν, αλλά υποστήριξε ότι δεν είχε μαχαίρι μαζί του. Ούτε δέχτηκε να δει τις φωτογραφίες του μικρού αγοριού με κομμένο το λαιμό, κι ας επέμειναν η πρόεδρος και ο εισαγγελέας. 

Ο Β.Δ. ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν είδε τον Αλβανό να σφάζει το παιδί γιατί πήδηξε από το αυτοκίνητο όταν ο Χ.Τ. πυροβόλησε με την καραμπίνα στο κεφάλι το Φιλίπ Μεσάι - πριν το αυτοκίνητο πέσει στο κανάλι. Είδε όμως -όπως υποστήριξε- το μαχαίρι που είχε μαζί του ο Αλβανός Χ.Τ. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Ιουνίου με τις απολογίες των υπόποιπων κατηγορουμένων. Χθες απολογήθηκε και ο Γ.Π., ο οποίος αρνήθηκε ότι εκβίασε ή απείλησε ποτέ κανέναν. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Ε"