Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 08:17

Καλαμάτα: Φάρμακο για… δολάρια από οπτικές ίνες στη Γκάνα

Με μαυρισμένα δολάρια που άλλαζαν μαγικά με ένα φάρμακο από την Ελβετία, θα πλήρωνε τους πιστωτές του ο κατηγορούμενος ως απατεώνας, ο οποίος φέρεται ότι "έφαγε" 1 εκατ. ευρώ από Κυπαρίσσιο ξυλουργό, με εγγυήτρια την... Κριστίν Λαγκάρντ.

Μάρτυρες κατέθεσαν χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι ο "μεγαλοεπιχειρηματίας" τους πλάσαρε βαλίτσες γεμάτες με χρωματισμένα δολάρια, που γίνονται κανονικά με ένα φάρμακο από την Ελβετία. Τους ζητούσε και έπαιρνε ποσά των 6.000 ευρώ για να παραγγείλει ειδικά κουτιά από την Κύπρο για να μην χαλάσουν τα λεφτά, και άλλα χρήματα για να φέρει το φάρμακο από την Ελβετία. Αλλοτε πάλι παρουσίαζε μαύρους ως γιους υπουργών από την Αφρική και έστηνε κόλπα με μπαούλα γεμάτα δολάρια, για να πείσει ότι λεφτά υπάρχουν. Ο ίδιος βέβαια, όπως και οι κατηγορούμενοι ως συνεργοί του, αρνείται τα πάντα - προσπάθησε μάλιστα να πείσει το δικαστήριο με τις ίδιες δικαιολογίες που έλεγε και στους εξαπατηθέντες από την Κυπαρισσία, την Αθήνα, και ομογενή από τη Σουηδία. Ο μεγαλοεπιχειρηματίες επικαλέστηκε μέχρι και την... Αλ Κάιντα για να πείσει τους δικαστές ότι έπεσε θύμα των συγκυριών.

Θυμίζουμε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 19 Μαΐου και χθες ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, ενώ η απόφαση θα βγει την Τετάρτη 17 του μήνα. Πάντως η εισαγγελέας Νικολίτσα Νικολοπούλου πρότεινε στην αγόρευσή της την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων: τον Αθηναίο "μεγαλοεπιχειρηματία" ο οποίος έταζε στους εξαπατηθέντες ότι θα τους έκανε συνέταιρους στις μεγάλες επιχειρήσεις του. Ο ίδιος παρουσιαζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας του εξωτερικού και εμφάνιζε πλαστά χαρτιά με την υπογραφή της... Κριστίν Λαγκάρντ. Κατηγορούμενη είναι επίσης μια γυναίκα από την Αθήνα, σύντροφος του δήθεν επιχειρηματία - για την οποία οι μάρτυρες είπαν ότι τους προέτρεπε να δώσουν τα λεφτά κι ο σύντροφός της θα τους τα επέστρεφε. Επίσης κατηγορείται ένας ακόμη Αθηναίος, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Ολυμπιακής, ο οποίος δέχτηκε λεφτά σε τραπεζικό του λογαριασμό από εξαπατηθέντες και εγγυόταν για την φερεγγυότητα του "επιχειρηματία".

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Ε"