Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 13:48

Καλαμάτα: 414 γρ. χασίς σε κρύπτη στην ντουλάπα 

Σε ειδική κρύπτη στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαράς του έκρυβε 44χρονος κατηγορούμενος 414 γραμμάρια χασίς, 4 δισκία Λεξοτανίλ και 0,7 γραμμάρια ηρωίνης. Αυτό κατέθεσε χθες αστυνομικός στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του 44χρονου Καλαματιανού, ενώ σήμερα αναμένεται η απόφαση.

Πρωτόδικα πάντως ο κατηγορούμενος είχε βρεθεί ένοχος για διακίνηση και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 χρόνων ως τοξικομανής. Επίσης, στο σπίτι του στην Καλαμάτα όπου οι αστυνομικοί βρήκαν τα ναρκωτικά στις 19 Νοεμβρίου του 2011, υπήρχε και μια ζυγαριά ακριβείας. Ο πατέρας του κατηγορούμενου δικαιολόγησε την ύπαρξη της ζυγαριάς λέγοντας ότι ήταν δική του και την έφερε από τη Νέα Ζηλανδία όπου δούλευε παλιά ως αρτοποιός. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του επικαλέστηκε πως έμαθε να κάνει χασίς στη Νέα Ζηλανδία όπου ζούσε για πολλά χρόνια με τους γονείς και τα αδέλφια του, και εκεί το χασίς κυκλοφορούσε ελεύθερα. 

Οι πραγματογνωμοσύνες ειδικών τις οποίες έλαβε υπόψη του το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος είναι εξαρτημένος τόσο από την ηρωίνη όσο και από το χασίς. Πάντως και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αλλά και ο πατέρας του είπαν χθες στο δικαστήριο ότι με όσα τράβηξε 6 μήνες στη φυλακή ακούει πλέον χασίς και τρομάζει.

Ν.Κ.