Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 21:09

Η πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Την πίτα του έκοψε την Παρασκευή ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, στο εντευκτήριό του στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Μαργέλης στην ομιλία του διαπίστωσε ότι «πλέον, κατά την απονομή της δικαιοσύνης, το κυρίως ζητούμενο δεν είναι η επίλυση της διαφοράς, αλλά η ασταμάτητα θεσμοθετούμενη εισπρακτική ικανοποίηση του Δημοσίου». 

Σε αυτό το περιβάλλον, σημείωσε ο κ. Μαργέλης, έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της δικαιοσύνης, «προσδίδοντάς της χαρακτήρα "πολυτελούς αγαθού", το οποίο δε μπορούν να απολαμβάνουν με κριτήρια ισονομίας όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά μόνο οι οικονομικά ισχυροί». Πρόσθεσε δε ότι, όπως το περσινό έτος τελείωσε με συνεχείς αποχές των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, έτσι «δυστυχώς πάλι το 2016 αρχίζει με συνεχείς αποχές των δικηγόρων για το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό». Τόνισε ακόμη πως τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό «θα αποτελέσει ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων, όλων των επιστημόνων και γενικότερα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών». 

Την πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ εκτός από τους δικηγόρους-μέλη, το "παρών" έδωσαν επίσης δικαστικοί και υπάλληλοι των Δικαστηρίων. Το φλουρί έπεσε στη δικηγόρο Κωνσταντίνα Κουτσούλη, η οποία πήρε μια χρυσή λίρα. 

Μεταξύ των δικαστικών που παρέστησαν στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος Εφετών Καλαμάτας Αμαλία Μήλιου-Ζύγουνα και οι εφέτες Βέτα Μανιάτη, Γιαννούλα Γεωργούλια και Βασιλική Ταφύλη. Ο εισαγγελέας και η αντεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας Βασίλης Παππαδάς και Νικολίτσα Νικολοπούλου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Σταύρου, η ανακρίτρια Καλαμάτας Βασιλική Μητσοπούλου, αντεισαγγελείς, πρωτοδίκες και ειρηνοδίκες.

Παραβρέθηκαν ακόμη, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης δικηγόρος Χρήστος Χριστόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης. Επίσης παραβρέθηκαν ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχος Διαμαντής Μητρόπουλος και ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας, πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης, καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας. 

Ν.Κ.