Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 15:05

Στις 15 Μαρτίου η δίκη του Νίκου Φλαούνα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει στις 15 Μαρτίου ο πρώην διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ, δημοσιογράφος Νίκος Φλαούνας, κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Ο κ. Φλαούνας κατηγορείται ότι για 14 χρόνια έπαιρνε το μισθό του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά δεν πήγαινε στη δουλειά του. Μάλιστα τον Ιούλιο του 2014 είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, μέχρι το Δικαστικό Συμβούλιο να συνεδριάσει και να λύσει τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα Καλαμάτας για το αν θα προφυλακιστεί. Με απόφαση κατά πλειοψηφία του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο τμήμα), καθώς και την καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ. 

Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος είχε προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, γιατί όπως υποστηρίζει, εργαζόταν στο υπουργείο ως σύμβουλος Τύπου, άρα οι μισθοί που έπαιρνε ήταν για την εργασία του αυτή. Στη δίκη λοιπόν θα κριθεί αν επί 14 χρόνια εισέπραττε νόμιμα το μισθό του από το υπουργείο Γεωργίας, ως σύμβουλος Τύπου. Τα χρήματα τα οποία φέρεται ότι εισέπραξε στα 14 χρόνια ως υπάλληλος στο συγκεκριμένο υπουργείο χωρίς να εργάζεται, ανέρχονται στα 246.000 ευρώ. 

Ν.Κ.