Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 09:02

Σύλληψη στην Καλαμάτα για εκβιασμούς στα Χανιά

Στον εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν χθες οι 6 κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβιασμού και απάτης που συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, στο Κερατσίνι και τα Ανω Πατήσια, την Καλαμάτα και τα Χανιά. Μεταξύ των έξι κατηγορούμενων, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, είναι μια γυναίκα η οποία συνελήφθη στην Καλαμάτα και φέρεται ως περιφερειακό μέλος του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία αλλά εργαζότανε εδώ, γι' αυτό και συνελήφθη στην Καλαμάτα. Οι 6 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε εκατοντάδες καταστηματάρχες με την απειλή δήθεν ελέγχων και τους αποσπούσε χρήματα. 

Σύμφωνα με το flashnews.gr, είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και κλιμάκιο της υπηρεσίας είχε εγκατασταθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων. Η φερόμενη εγκληματική ομάδα φαίνεται από την αστυνομική έρευνα ότι δρούσε τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2015. Ειδικότερα, ένας 56χρονος ο οποίος φέρεται ως αρχηγός, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την επικράτεια και προσποιείτο τον υπάλληλο διαφόρων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών (ΕΦΕΤ, ΙΚΑ, Τμήμα Υγιεινής, Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.α.), χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα. Στις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες -σύμφωνα πάντα με το flashnews.gr- απειλούσε τους ιδιοκτήτες με «ελέγχους» στα καταστήματά τους για βεβαίωση παραβάσεων ή για «καταγγελίες» που επισύρουν υψηλά πρόστιμα, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή διαφόρων -κατά περίπτωση-χρηματικών ποσών. Η κατάθεση των χρημάτων γινότανε σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυε ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, και ανήκαν στον ίδιο ή τους συνεργάτες του.

Οι έξι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σήμερα και αύριο στον ανακριτή Χανίων για να απολογηθούν.