Δευτέρα, 01 Μαϊος 2017 08:38

Η Χώρα γιόρτασε τον Αγιο Δημήτριο

Τη μνήμη του προστάτη τους Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη γιόρτασαν χθες το πρωί στη φερώνυμη εκκλησία της Χώρας, οι κάτοικοι της κωμόπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

Οπως κάνει γνωστό ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στη σχετική ανακοίνωση, χθες το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος. Στη συνέχεια, ακολούθησε λιτανεία των λειψάνων, του Ευαγγελίου και της εικόνας του αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος και μαθητών των σχολείων.

Στη χθεσινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο τ. υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου Δημήτρης Τριγώνης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας, ο διοικητής της Π.Υ. Υπηρεσίας Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος, οι πολιτευτές Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης και πλήθος πιστών.