Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 08:31

Φάρμακα για άπορους Καλαματιανούς από την ενορία της Αγίας Αικατερίνης (βίντεο)

 

Σημαντική ποσότητα φαρμάκων συγκέντρωσε ο ενοριακός ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια του 8ήμερου προσκυνήματος της εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου, που ολοκληρώθηκε χθες το πρωί.

Λίγο πριν την αναχώρηση της εικόνας από την εκκλησία στο Νησάκι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τα φάρμακα παρέδωσε ο εφημέριος του ναού - πατέρας Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη. Τα φάρμακα προορίζονται για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, μέσω του Δημοτικού Ιατρείου.

Κατά την παράδοση των φαρμάκων, στην οποία παρέστη και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, ανακοινώθηκε με ικανοποίηση ότι ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες για την ανέγερση του νέου ναού της Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στον υφιστάμενο λυόμενο.

Σε δηλώσεις του, ο πατέρας Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος υπενθύμισε ότι φέτος ήταν η 3η χρονιά που η εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας ήρθε για προσκύνημα στην Αγία Αικατερίνη και παρατήρησε πως «απολαμβάνει ιδιαίτερη ευλογία η Παναγία, είναι το στήριγμά μας». Ενημέρωσε ότι «ξεκινήσαμε ξανά τα έργα, με στόχο να τα συνεχίσουμε σταθερά κι ενεργά». Σημείωσε πως η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση φαρμάκων υλοποιήθηκε «για να ανακουφίσει άπορους συμπολίτες μας που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην υγεία» κι επεσήμανε ότι «ήταν συγκινητική η αποδοχή και η προσφορά του κόσμου».

Ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης ευχαρίστησε τον πατέρα Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο για τη σημαντική πρωτοβουλία που πήρε, «γιατί συνδημότες μας άποροι έχουν ανάγκη τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν». Εξέφρασε την ικανοποίησή του που επανεκκίνησαν οι εργασίες για το νέο ναό της Αγίας Αικατερίνης και παρατήρησε ότι «είναι δύσκολο εγχείρημα. Ο κόσμος από το υστέρημά του θα στηρίξει την προσπάθεια».

Η Μαρία Οικονομάκου ευχαρίστησε τον πατέρα Ευθύμιο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, «που πάντα βοηθούν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Η εικόνα της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου αναχώρησε παρουσία αρκετών πιστών με τζιπ της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς παρέμεινε για κάποια ώρα για προσκύνημα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας.

Γ.Σ.