Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 18:06

Πλήθος κόσμου στην Παναγία Βλαχέρνα στα Φιλιατρά

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγιά η Βλαχέρνα στο ομώνυμο Πάρκο των Φιλιατρών από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Ο ιστορικός ναός, αφού ανακαινίστηκε πλήρως με την φροντίδα του συλλόγου και την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αποτελεί κόσμημα για τα Φιλιατρά και όλη την Τριφυλία.

Αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο μικρός ναός και παράλληλα έγινε η συντήρησή του που ήταν αναγκαία λόγω της φθοράς του χρόνου.

Στο λαμπρό αυτό ναό το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο με αρτοκλασία και ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας στους γύρω δρόμους από το Πάρκο, συνοδεία της Φιλαρμονικής του συλλόγου, του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών, μέχρι που κατάληξε και πάλι στο ναό.

Ακολούθησε μια καταπληκτική συναυλία της Φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Φωτεινέα που συνεπήρε το κοινό. Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο σύλλογος να ανακαινίσει το ναό. Οι προσπάθειες, όπως είπε, είχαν την στήριξη όλων των πολιτών. Τόνισε ότι χρειάζονται κάποιες λίγες παρεμβάσεις ακόμη ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι χθες ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και στην πανηγυρική θεία λειτουργία.

Κ.Μπ.