Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 08:36

Βουλκάνο και Δήμιοβα επίκεντρο του εορτασμού της Παναγίας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Με θρησκευτική ευλάβεια ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι πιστοί τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Δεκαπενταύγουστο. Πέραν των ναών που πανηγυρίζουν σε όλο το νομό, θα τελεστούν ιερές ακολουθίες στις Ιερές Μονές Βουλκάνου και Δήμιοβας.

Στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, σήμερα παραμονή της γιορτής, θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία στις 7 το πρωί, ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Θα γίνει η λιτάνευση του Επιταφίου της Θεοτόκου, θα ψαλούν τα εγκώμια και θα γίνουν αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Αύριο, ανήμερα της γιορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικός πανηγυρικός όρθρος και στις 8.30 θα ακολουθήσει η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης υπό του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στις 9 θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 7 το απόγευμα πανηγυρικός μεθέορτος εσπερινός και ιερά παράκληση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ιεράς μονής, την επομένη στις 7 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρικός όρθρος και στις 8.30 θεία λειτουργία και το καθιερωμένο κτιτορικό μνημόσυνο των αειμνήστων κτιτόρων της μονής Συμεών και Θεοδοσίου και πάντων των προαπελθόντων πατέρων και αδελφών της.

Στην παλαιά Ιερά Μονή Βουλκάνου (Καθολικόν), το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 7 το πρωί της παραμονής όρθρο και πανηγυρική θεία λειτουργία, στις 7 το απόγευμα μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και στις 11 το βράδυ πανηγυρική αγρυπνία, εγκώμια και θεία λειτουργία. Ανήμερα της γιορτής στις 6 το πρωί θα τελεστεί ιερά παράκληση και θα γίνει η κάθοδος της εικόνας προς την Ιερά Μονή Βουλκάνου.

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Δήμιοβας σήμερα θα τελεστεί στις 7.30 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ενώ ανήμερα της γιορτής, στις 7 το πρωί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί μεθέορτος εσπερινός, καθώς και η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου.