Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 13:33

Η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Υπαπαντή (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Με κάθε επισημότητα, παρουσία χιλιάδων πιστών από όλη τη Μεσσηνία και όχι μόνο και με μηνύματα για ενότητα και εθνική συνεννόηση, γιόρτασε σήμερα η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή.

Από νωρίς το πρωί ο μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής και οι χώροι γύρω απ’ αυτόν είχαν κατακλυστεί από πιστούς που έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Κίτρους Γεώργιος, Πέτρας Γεράσιμος, Καρπενησίου Γεώργιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, Φιλιππων Στέφανος και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που ήταν γεμάτοι από κόσμο κάθε ηλικίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για ακόμα μια φορά, παραβίασε το πρωτόκολλο κατά τη λιτανεία και στη γειτονιά των παιδικών του χρόνων Καίσαρη και Ασκληπιού (πάνω από τους Ταξιάρχες) πήγε προς το πεζοδρόμιο και χαιρέτισε τους φίλους και γνωστούς του.

Στη Φαρών ένας πολίτης έσπασε τον κλοιό και προσέφερε ένα λουλούδι στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης (εκπρόσωπος της κυβέρνησης) και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου (εκπρόσωπος του κόμματος), ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, οι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, άλλοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και παραγωγικών και φορέων.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=vzYFSjioFDc&t=4s}

Δηλώσεις πολιτικών έξω από τον ναό της Υπαπαντής:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=mwOmlCU5CQQ&t=5s}

Ακολούθησε το επίσημο γεύμα στο "Elite City Resort", που παραθέτει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στους επίσημους προσκεκλημένους της πόλης.