Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 21:22

Απάντηση από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας στον Μπρεδήμα για το κοιμητήριο

Απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρο Μπρεδήμα, για τα όσα υποστήριξε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με τον νέο κανονισμό λειτουργίας του κοιμητηρίου, εξέδωσε χθες η Μητρόπολη Μεσσηνίας. Οπως έγινε δε γνωστό, η παράταξη του κ. Μπρεδήμα αναμένεται να ανταπαντήσει σήμερα για το θέμα.
Ακολουθεί η απάντηση της Μητρόπολης:
«Επειδή ο "όψιμος θιασώτης και υποστηρικτής της τάξεως" κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας επανήλθε στη συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Καλαμάτας και αναφέρθηκε σε ανακρίβειες σχετικά με το ρόλο της Επιτροπής-Κοσμητείας Διαχειρίσεως των εσόδων του παγκαρίου του Ιερού Ναού του Νεκροταφείου Καλαμάτας, διευκρινίζουμε και πάλιν τα κάτωθι:
α) Τα της συγκροτήσεως της Κοσμητείας, τα της Διαχειρίσεως του παγκαρίου και του τρόπου χρήσεως των οικονομικών ορίζονται με την υπ' αριθμ. 57552/12-11-2004 υπουργική απόφαση η οποία άρχιζε να εφαρμόζεται μόνον από το έτος 2008 και εφεξής. Ας αναρωτηθεί λοιπόν ο κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας, τι εφαρμοζόταν κατά τα προηγούμενα έτη πριν το 2008.
β) Ο τρόπος, οι σκοποί και η διάθεσις των χρημάτων από το Νεκροταφείο έχουν ορισθεί με απόφαση του Μητροπολιτικού και Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε δε, ότι τα χρήματα που απομένουν, ύστερα από την αφαίρεση των εξόδων συντηρήσεως και των λειτουργικών εξόδων του Ναού (μισθοί προσωπικού, είδη καθαριότητος, αγορά κηρού, συντήρησις του Ι. Ναού κ.ά.) ενισχύονται το Δημοτικό Παντοπωλείο, για το οποίο ο κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας έχει και πάλιν ενστάσεις, ο "Παπαδοπούλειος" Βρεφονηπιακός Σταθμός και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
γ) Εάν ο κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας δεν συμφωνεί με την παραπάνω νομοθεσία και νομολογία, ως και με τις αποφάσεις του Μητροπολιτικού και Δημοτικού Συμβουλίου, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις ενστάσεις του, όχι όμως μέσα από ανακρίβειες και χωρίς ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες.
Τέλος, αν θεωρεί το ρόλο του ως "διακοσμητικό" στην Κοσμητεία, έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του για μια περισσότερο εποικοδομητική και παρουσία και συνεργασία. Ο καιρός της μετανοίας δεν είναι ποτέ "εν αργία"».