Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 08:45

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας

 

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε χθες η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο πανηγυρίζων ενοριακός ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας και η ιστορική Μονή Αγίας Τριάδος στο βουνό Καλάθι.

Στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού. Η αρτοκλασία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας τελέστηκε στον αύλειο χώρο του ναού, προς αποφυγή του συνωστισμού, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης παρέστησαν "πλήθος δικηγόρων της πόλεως και διακεκριμένων δικαστικών λειτουργών, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας”.

Η Μητρόπολη ενημερώνει επίσης ότι “στη Μονή Αγίας Τριάδος, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Δημιόβης, τελέσθηκε η πανηγυρική λειτουργία από τον πρωτοσύγκελλο Μητροπόλεως Μεσσηνίας Φίλιππο Χαμαργιά, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, με την συμμετοχή του αρχιερατικού επιτρόπου Αλαγονίας πρωτ. Ιωάννου Παρθένιου, του υπευθύνου της Διαχειριστικής Επιτροπής της Μονής πρωτ. Σωτηρίου Παπαδοπούλου και του πρωτ. Δημ. Κωνσταντοπούλου, των μοναχών της Ιεράς Μονής Δημιόβης και της Ιεράς Μονής Προφήτου Ιωήλ, ενώ το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Δυτ. Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας”.