Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 18:25

Καλαμάτα: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για το το Χριστιανικό Μουσείο (βίντεο)

Η δημιουργία του Εκκλησιαστικού και Χριστιανικού Μουσείου της Μητρόπολης Μεσσηνίας “μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της ζωής και της πόλης” επεσήμανε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Η επισήμανσή του αυτή έγινε απαντώντας στην ερώτησή μας για την πρόσφατη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του Κορφιωτάκειου, που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία του Εκκλησιαστικού και Χριστιανικού Μουσείου.
“Τη σπουδαιότητα λειτουργίας ενός μουσείου που έχει να κάνει με την ιστορία της πόλης και της τοπικής Εκκλησίας δεν χρειάζεται να την τονίσουμε και να την επισημάνουμε” ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος και σημείωσε: “Στα πλαίσια ανάπτυξης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και του νομού, όσα μουσεία και να ιδρύονται σημαίνει ότι στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και την προβάλλουμε. Και αυτή η προσπάθεια μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της ζωής και της πόλης”.
Μας ενημέρωσε πως “πρέπει μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης να ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες. Νομίζω ότι χθες θα περνούσε η προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, και μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν να γίνονται τα τεχνικά δελτία, για να γίνει ο διαγωνισμός ανάθεσης του έργου”.
Να υπενθυμίσουμε ότι τη σύμβαση υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στις 6 Δεκεμβρίου. Και τότε επισημάνθηκε πως “μετά την ολοκλήρωση των μελετών και τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, το έργο θα υλοποιηθεί με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων”.