Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 23:40

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Γύθειο (φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γύθειο, το κεντρικό λιμάνι του νομού Λακωνίας, ο εορτασμός των Θεοφανίων, τηρουμένων όλων των ενδεδειγμένων μέτρων αποτροπής διασποράς του Covid-19.

Το πρωί τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου η ακολουθία του Όρθρου, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ Χρυσοστόμου Γ’.

Στη συνέχεια στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας της πόλης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο δεκατετράχρονος μαθητής Δημήτριος Σωτηράκος, ο οποίος έλαβε από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο έναν σταυρό. Εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού οι Ιερές Ακολουθίες και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγιναν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε άνευ λιτανευτικής πομπής αλλά με απευθείας προσέλευση κλήρου, αρχών και λαού στο σημείο καταδύσεως ενώ ήταν απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Παρόντες στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, η Υποδιοικήτρια του Α.Τ. Γυθείου Υπαστυνόμος Β’ Βασιλική Μπότση, ο Λιμενάρχης Γυθείου Πλωτάρχης Λ.Σ., Ευάγγελος Τσάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων
ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.