Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 11:15

Λείψανα των Αγ. Κων/νου και Ελένης και τμήμα του Τιμίου Σταυρού υποδέχθηκε η Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η πόλη της Καλαμάτας υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής απότμημα από τον Τίμιο Σταυρό και αποτμήματα λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία φυλάσσονται στη μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Αρκαδίας.

Τα ιερά θησαυρίσματα υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του κλήρου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια, εναποτέθηκαν στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη συνοικία Καλύβια, ενώ ακολούθησε η τέλεση αρχιερατικού εσπερινού.

Με το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νεοαναγερθείσης ενοριακής αίθουσας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού.

Ο μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε ο Τίμιος Σταυρός και τα άγια λείψανα να χαρίζουν υγεία, να αποτελούν ενίσχυση στις όποιες δοκιμασίες και να χαριτώνουν τη ζωή όλων.

Συνάμα, ευχαρίστησε αδελφικώς τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο και τοποτηρητή της χηρευούσης μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως για την έγκριση μεταφοράς του αποτμήματος του Τιμίου Σταυρού και των ιερών λειψάνων στην Καλαμάτα.

Παρέστησαν οι βουλευτές Γ. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στην Καλαμάτα για προσκύνημα μέχρι και αύριο Δευτέρα.