Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 17:35

Τρισάγιο για τους πεσόντες Κεφαλιναίους και Ιθωμίτες στη Μάχη του Μανιακίου

Τρισάγιο για τους πεσόντες Κεφαλιναίους και Ιθωμίτες στη Μάχη του Μανιακίου τέλεσε στη μνήμη τους ο Δήμος Μεσσήνης την Κυριακή στην Κοινότητα Κεφαλινού, στην προτομή του αντιστράτηγου Ηλία Κορμά.

Το μνημόσυνο έψαλλε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς. Χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κεφαλιναίων “Η Πρόοδος” Παναγιώτης Κορμάς.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεσσήνης “εξέφρασε χαρά και υπερηφάνεια που η παρούσα δημοτική αρχή καθιέρωσε από πέρυσι την απόδοση τιμών στους τοπικούς μας ήρωες, 52 χρόνια μετά την τοποθέτηση της προτομής του χιλίαρχου Ηλία Κορμά στο Κεφαλινού”, αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου. Επίσης, ο δήμαρχος προανήγγειλε την παρουσίαση στις 13 Ιουλίου από το Δήμο Μεσσήνης του βιβλίου του συγγραφέα, εκπαιδευτικού και λέκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Τάσου Αποστολόπουλου“Το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821”.

Στεφάνι κατέθεσαν -εκτός του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου-, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, ο αντισμήναρχος Παναγιώτης Γιαλικάρης από την 120 ΠΕΑ ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ άλλων επισήμων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσήνης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι “Αγία Τριάδα” και “Παράδεισος” Καλαμάτας.