Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 07:53

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Μεσσηνία

 

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, στη δυτική προκυμαία, θα γιορταστούν και φέτος τα Θεοφάνια, αύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.

Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας, στις 10.15 το πρωί, στον ναό της Ανάληψης του Χριστού θα πραγματοποιηθεί η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 11, θα εκκινήσει η θρησκευτική πομπή και θα καταλήξει στο χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, όπου θα τελεσθεί από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου, τελετή αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας. Μία ώρα νωρίτερα στον ναό της Αγίας Βαρβάρας, δίπλα στο κολυμβητήριο θα τελεσθεί ο εσπερινός των Θεοφανίων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ενημερώνει ότι οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν ως κολυμβητές στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο Λιμεναρχείο (Γραφείο Γενικής Αστυνομίας) και όσοι από αυτούς είναι ανήλικοι, χρειάζεται η έγγραφη συναίνεση των γονιών τους.

 

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Στη γέφυρα του Παμίσου στις 11 το πρωί θα γίνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, αύριο, ανήμερα των Θεοφανίων, ο αγιασμός των υδάτων στη Μεσσήνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, “αμέσως μετά τη θεία λειτουργία και ώρα 11 π.μ. τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αρχές, φορείς, σωματεία και κάτοικοι, καλούνται να βρίσκονται στη συμβολή των οδών δημάρχου Σταύρου Τσούση και Καρατζά. Η πομπή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα φτάσει στον ποταμό Πάμισο από την οδό δημάρχου Σταύρου Τσούση”.

 

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Στην Πύλο, ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, στην προβλήτα του λιμανιού.

Στην Κορώνη, αύριο στις 10.15 το πρωί, θα ξεκινήσει η πομπή από το ναό Αγίου Δημητρίου και θα κατευθυνθεί στην παραλιακή ζώνη, για τον αγιασμό των υδάτων.

Ακόμα, εκδηλώσεις θα γίνουν ακόμα στη Χώρα (στο χώρο του Κεφαλόβρυσου στις 11), στη Μεθώνη (στην προβλήτα του λιμανιού στις 10.15) και στη Φοινικούντα (στην προβλήτα του λιμανιού στις 10.15).