Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 17:30

Στη Μεσσήνη λειτούργησε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Στον απόηχο του πανηγυρικού πνεύματος των ημερών, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος βρέθηκε στην Μεσσήνη και στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και προέστη της θείας λειτουργίας χθες Κυριακή.

Τον σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσσήνης και εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μελισσουργός και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ τα ιερά αναλόγια πλαισίωσαν οι καλλικέλαδοι και φιλόμουσοι γιοί του πατέρα Κωνσταντίνου.

Πριν το τέλος της λειτουργίας, κηρύττοντας τον θείο λόγο, ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας πως παρόλο που ήρθε ο Χριστός ως Φως στον κόσμο, εν τούτοις πολλοί παραμένουν στο σκοτάδι.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον Μελιγαλά, προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, κατά την εορτή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Τον σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Καραγιάννης, αρχιερατικός επίτροπος της Περιφέρειας Μελιγαλά και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Πριν το τέλος της λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής του Αγίου Ιωάννου που δεν είναι άλλο από το κήρυγμα μετανοίας, έτσι όπως το εκφράζει η διδασκαλία του Τιμίου Προδρόμου.