Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 08:10

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κυπαρισσία η γιορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Εκεί το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.

Χθες το πρωί χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας έγινε Λιτανεία της Ιερής Εικόνας, που φέτος την μετέφεραν πυροσβέστες του κλιμακίου Κυπαρισσίας, με προπομπό τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και τη συνοδεία του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών.

Διασχίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης κατέληξε στον καθεδρικό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως όπου έγινε και απόλυση.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας (στον εσπερινό) ,ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πέτρος Τατούλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων. 

Κ.Μπ.