Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 09:14

O εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα

Στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος, στην πόλη της Καλαμάτας τιμήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών και μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου της μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ευρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις συνεδριάσεις της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία
Κηρύττοντας ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στον «μεγάλο άγνωστο» για τους περισσότερους που είναι το Άγιο Πνεύμα. Τόνισε την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας και αναφέρθηκε στις δωρεές Του προς τον άνθρωπο. Είπε χαρακτηριστικά ότι “Αν η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού, τότε το Άγιο Πνεύμα είναι η ψυχή και η ζωή αυτού του Σώματος”, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως “Η Εκκλησία είναι Σώμα Χριστού και όχι το «δεκανίκι» οποιουδήποτε θέλει να την εκμεταλλεύεται για ιδιοτελείς σκοπούς, ακόμη και πολιτικούς”.