Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 08:21

Στην Καλαμάτα η εικόνα της Παναγίας από τη Δήμιοβα

 

Την εικόνα της Παναγίας από τη μονή της Δήμιοβας υποδέχθηκε χθες το απόγευμα, σε κλίμα κατάνυξης, η Καλαμάτα , στα Γιαννιτσάνικα, στο ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Στην υποδοχή προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και συμμετείχαν αρκετοί ιερείς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πολλοί πιστοί, ενώ την εικόνα μετέφεραν μέλη - εθελοντές της Ομάδας Πυροπροστασίας “Η Δημιοβίτισσα”.

Υποδεχόμενος την εικόνα, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι “η Παναγία η Δημιοβίτισσα έρχεται από το μοναστήρι στην πόλη για να μας ευλογήσει και να υπενθυμίσει τη θαυματουργή παρουσία της για την προστασία της πόλης”. Και παρατήρησε πως “έχουμε την υποχρέωση, ερχόμενοι προσκυνητές, να επαναλαμβάνουμε στη ζωή μας, αυτό που η Παναγία έκανε: Να προσφέρει τον εαυτό της υπέρ της ζωής και της σωτηρίας των συνανθρώπων μας”.

Μετά την υποδοχή της εικόνας στο ναό των Γιαννιτσανίκων τελέστηκε παράκληση, ενώ η εικόνα θα παραμείνει στο ναό για 10ήμερο παλλαϊκό προσκύνημα. Κάθε μέρα έως τις 13 του μήνα που θα αναχωρήσει, το πρωί θα τελείται όρθρος και θεία λειτουργία και το απόγευμα εσπερινός και παράκληση, ενώ την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί πανηγυρική θεία λειτουργία για τη γιορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.