Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 18:32

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Σταυρού στην Κυπαρισσία

Παρουσία πλήθους πιστών έγινε ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Κυπαρισσία στον ιερό ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης με τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Ενώ χθες ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της οποίας έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού που ήταν όλος στολισμένος με βασιλικό, στους δρόμους γύρο από το ναό, όπου είναι σε εξέλιξη η μεγάλη εμποροπανήγυρη. Της πομπής προηγούταν η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και ακολουθούσαν, μαθητές, ο ιερός κλήρος και πλήθος κόσμου.
Δίνοντας τις ευχές του ο κ. Χρυσόστομος επικεντρώθηκε στη διάνοια που πρέπει να έχουμε σημειώνοντας «τον παρακαλούμε να μας στερεώσει τη διάνοια, έτσι ώστε ότι σκεφτόμαστε, ότι αποφασίζουμε και ότι στη συνέχεια πράττουμε να είναι σύμφωνα με το Πανάγιο θέλημα Του, έτσι ώστε να έχουμε και τους καρπούς οι οποίοι εκπηγάζουν και απορρέουν από το Σταυρό. Και ο πρώτος και μεγαλύτερος δεν είναι άλλος παρά το φως της αναστάσεως. Επομένως ας τον παρακαλέσουμε, ας τον ικετεύσουμε έτσι ώστε με τη δύναμη Του, όλους να μας στερεώσει εις το αγαθόν και να παραμείνουμε ακίνητοι εις το πονηρό.» Τέλος ευχήθηκε σε όλους πολλά έτη με υγεία με ακμή δυνάμεων ψυχής και σώματος, και χαρά και ευφροσύνη να γιορτάζουμε την παγκόσμια ύψωση Του, η οποία ενθυμίζει και υπενθυμίζει στο καθένα μας την ύψωση από τα χαμαίζηλα, τα χαμερπή, τα ελώδη, στα υψηλά στα ουράνια στα μετέωρα στα Θεϊκά.
Για την μεγάλη θρησκευτική από την πλευρά του γραφείου τύπου του Δημάρχου Τριφυλίας τονίζεται «Η διπλή ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού, πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός, μία από τις μεγαλύτερες Δεσποτικές Εορτές της Χριστιανοσύνης, τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας.
Με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, προσκυνούμε και τιμούμε, το αγιότερο σύμβολο της Πίστεώς μας, το οποίο από όργανο θανάτου, μετεβλήθη σε όργανο ζωής και σωτηρίας.
Το σύμβολο της άμεμπτης αγάπης και θυσίας του Θεανθρώπου, για τη σωτηρία του κόσμου.
Τον συνοδοιπόρο μας, στη ζωή και στις προσευχές μας.
Στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται, από χθες, η πόλη της Κυπαρισσίας και ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Και όπως είναι φυσικό, ο δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Γεώργιος Λεβεντάκης, μαζί με τους συνεργάτες του, παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν αυτές.
Χρόνια πολλά με όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα, αλλά και σε όλους τους Τριφύλιους, με ψυχική και σωματική υγεία, δύναμη, ευημερία και ευλογία Κυρίου!»
Να σημειώσουμε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις που κατακλύστηκαν από υποψηφίους μεταξύ άλλων χθες παραβρέθηκαν  , οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Ανδρεάς Τσουακαλάς, Άννα Καλογεροπούλου, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Δημήτρης Πτωχός και Δημήτρης Κουτσούλης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Άκης Κατρίτσης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Κ.Μπ.