Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 08:03

Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας σήμερα στη Μεσσήνη

Την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας υποδέχεται σήμερα η Μεσσήνη, στις 10.30 το πρωί, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Θα ακολουθήσει η καθιερωµένη λιτάνευση της εικόνας σε κεντρικούς δρόµους της Μεσσήνης και η εναπόθεσή της για οκταήµερο προσκύνηµα στο μετόχι της μονής Βουλκάνου, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Της υποδοχής και της λιτανείας θα προστεί ο µητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσσήνη θα ισχύσουν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, κατά τη σημερινή άφιξη - λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας από τη μονή Βουλκάνου, κατά την αναχώρησή της την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, καθώς και κατά την διάρκεια του πανηγυριού στην πόλη.

Οι προσωρινές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, είναι:

1) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης παντός είδους οχήματος και από στις δύο κατευθύνσεις στις οδούς Κ. Κρόμπα, Γ. Παπανδρέου, Μουλοβασίλη και Πολυτεχνείου. Αποκλεισμός τμήματος της οδού Κ. Κρόμπα και εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω των οδών Σωτ. Πατατζή και 7ης επαρχιακής οδού Μεσσήνης - Επικούριου Απόλλωνα. Αποκλεισμός τμήματος της οδού Γ. Παπανδρέου και εκτροπή κυκλοφορίας στην οδό Σωτ. Πατατζή και Αριστομένους. Αποκλεισμός τμήματος της οδού Πολυτεχνείου και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Δ. Κούτσικα και Κολοκοτρώνη. Αποκλεισμός τμήματος της οδού Στ. Τσούση και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγ. Νικολάου και στον κόμβο Μεσσήνης, για τα βαρέα οχήματα. Αποκλεισμός τμήματος της οδού Δ. Κούτσικα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Κολοκοτρώνη, αποκλειστικά για την είσοδο των οχημάτων στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις ισχύουν για σήμερα Τετάρτη και κατά τις ώρες 7 π.μ. έως 2 μ.μ., κατά την άφιξη - λιτάνευση της εικόνας, καθώς επίσης και την Πέμπτη 28/9 και κατά τις ώρες 15.30 έως 21.30 , κατά την αναχώρησή της από την πόλη της Μεσσήνης.

2) Αποκλεισμός της οδού K. Κρόμπα, από τη συμβολή της με την Αναγνωσταρά έως τη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου. Αποκλεισμός των οδών Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και Ζωοδόχου Πηγής από τη συμβολή της με την οδό Μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις έχουν ξεκινήσει και ισχύουν έως και 30/9.

Από την απόφαση των προσωρινών ρυθμίσεων κυκλοφορίας εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης επέμβασης έκτακτης ανάγκης (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΚΑΒ).

(Φωτογραφία αρχείου)