Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 15:40

Η Μεσσήνη υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας (βίντεο-φωτογραφίες)

Την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Μεσσήνη, με κάθε επισημότητα, με ευλάβεια και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Η υποδοχή της εικόνας από τη μονή Βουλκάνου έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστη ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, καθώς ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος απουσίαζε σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό.

Η εικόνα της Παναγίας με λιτανευτική πομπή πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και άνθη και κατέληξε στο μετόχι της μονής Βουλκάνου, στο ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στην χάρη  και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος δεν βρίσκεται στο παράδεισο αλλά στον κόσμο και δίπλα στον κάθε άνθρωπο που την επικαλείται στις δοκιμασίες, αλλά και τις χαρές της ζωής.

Παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υποψήφιοι περιφερειάρχες, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Η εικόνα μεταφέρεται κάθε χρόνο στη Μεσσήνη σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος στις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διάσωσης της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρα νόσο.