Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 18:29

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας για την υπογεννητικότητα

 

Στην εσπερίδα με θέμα “Υπογεννητικότητα: ένα σοβαρό θέμα που μας προβληματίζει τώρα και θα προβληματίζει και τις επόμενες γενιές” συμμετείχε την περασμένη Τετάρτη η Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση διεξήχθη παρουσία της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα.

Εκτός της υφυπουργού ομιλητές ήταν ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, που προσέγγισε το θέμα από την πλευρά της Εκκλησίας και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας. Επίσης, εισηγητές στην εσπερίδα ήταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Όπως αναφέρει κλείνοντας η σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας, η εσπερίδα «περατώθηκε με την επισήμανση του π. Φιλίππου ο οποίος είπε χαρακτηριστικά “Κλείνοντας την σημερινή Ημερίδα καλούμαστε να προβληματιστούμε και να βρούμε τρόπους να εμπνεύσουμε τις νέες μητέρες. Να τις εμπνεύσουμε να μάθουν να λένε παραμύθια στα παιδιά τους για να κοιμηθούν κι όχι να τους κάνουν Youtubers. Είμαστε στη Μεσσηνία, μερικά χιλιόμετρα από εδώ βρίσκεται το ηρωικό Μανιάκι του Παπαφλέσσα στο οποίο πλέον κατοικούν μόνο τέσσερις κάτοικοι. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν παιδιά στα σχολεία μας να μάθουν τι έγινε στο Μανιάκι!!!”».