Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 08:45

Βράβευση τριών Μεσσηνίων ψαλτών για την προσφορά τους

Τρεις ιεροψάλτες βραβεύθηκαν την Κυριακή, για την προσφορά τους στην Εκκλησία και τους πιστούς όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Κληρόπουλο, Αλέξανδρο Νικητόπουλο και Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο.

Μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Μεσσηνίας "Ξένος ο Κορώνης" διοργάνωσε την Κυριακή την εορταστική του εκδήλωση "Ετοιμάζου Βηθλεέμ" αποδίδοντας ύμνους των αγίων ημερών και κάλαντα από την ελληνική επικράτεια.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το Δ.Σ. του συλλόγου απένειμε τιμητικές πλακέτες σε 3 μέλη του, ιεροψάλτες της Καλαμάτας, οι οποίοι συμπλήρωσαν 50 έτη στο ιερό αναλόγιο. Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Κληρόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε 56 χρόνια στον ίδιο ναό. Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος τόνισε πως "όσες πλακέτες κι αν προσφέρουμε δεν θα είναι αρκετές για να τιμήσουν την προσφορά των τιμωμένων ιεροψαλτών, οι οποίοι έχουν καταστήσει το αναλόγιον ως μέρος της ύπαρξής των". Βραβεύθηκαν ακόμα οι Αλέξανδρος Νικητόπουλος και Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος.