Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 15:23

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στην Τριφυλία

Τους Τρεις Ιεράρχες τίμησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δήμο Τριφυλίας, όπου στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, παρουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επίσης έγινε αρτοκλασία, ενώ η εκπαιδευτικός - θεολόγος του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Βασιλική Ξένου-Σαμπαζιώτη μίλησε με θέμα «Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών και η εποχή μας». 

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς στο κέντρο «Εν Πλω», όπου έκοψε τη βασιλόπιτα δίνοντας παράλληλα τις ευχές του για τη νέα χρονιά αλλά και για δύναμη στο σημαντικό τους έργο. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι στα πρώτα κομμάτια που έκοψε στην πίτα ήταν και για τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πέρα από τους εκπαιδευτικούς παρευρέθηκαν εκ μέρους του δήμου οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μερκούρης και Σπύρος Χρονόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κατσούλας και Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, αλλά και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Αβδάλα και τον ταμία Δημήτρη Καρυτινό.

Κ.Μπ.