Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 15:15

Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πολιούχο του νεομάρτυρα Αγιο Αναστάσιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ναύπλιο γιόρτασε σήμερα, τον πολιούχο του Νεομάρτυρα άγιο Αναστάσιο με πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Ζιχνών & Νευροκοπίου Ιεροθέου και τη συμμετοχή των μητροπολιτών, Θηβών κ. Γεωργίου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, στον ομώνυμο ιερό ναό της πόλης, ενώ πριν λίγο ολοκληρώθηκε μεγαλόπρεπη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Το μεσημέρι χθες άγημα της αστυνομίας μετέφερε την εικόνα του αγίου από τον ιστορικό ναό της Παναγίας στην παλιά πόλη, όπου στο προαύλιο της εκκλησίας ήταν ο τόπος όπου μαρτύρησε ο άγιος, στον εορτάζοντα ναό στην νέα πόλη και το βράδυ χθες τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Θηβών κ. Γεωργίου.

Τις ακολουθίες και την λιτάνευση της ιεράς εικόνας του νεομάρτυρα αγίου Αναστασίου, παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, οι λοιπές πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές αρχές της Αργολίδας, καθώς και πλήθος κόσμου από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι την εικόνα συνόδευσε και απέδωσε τιμές, στρατιωτικό άγημα από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Μηχανικού και η Φιλαρμονική του Δήμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ