Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 16:02

Πρωτιά Μεσσηνίου στον χορό Kizomba

Την πρώτη θέση στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του χορού Kizomba κατέλαβαν ο Γιώργος Καρανικολόπουλος από το Πεταλίδι Μεσσηνίας και η Θάλεια Πίννα από το Βόλο. Οι ίδιοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλία και είναι δάσκαλοι στα "Indepenadance studios" Βόλου και Λάρισας. Το χορευτικό ζευγάρι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba «Africadancar» που θα γίνει το Μάιο του 2017 στην Λισαβόνα. 

Το "Africadancar" είναι ένας θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας που γίνεται στη Λισαβόνα για 9η συνεχόμενη χρονιά με Kizomba και συγγενείς αφρικανικούς χορούς. Φέτος για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να στείλει το δικό της ζευγάρι κατευθείαν στους τελικούς διεκδικώντας μια καλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Τα προκριματικά της Ελλάδας για τον εν λόγω διαγωνισμό έγιναν στο πλαίσιο του "Greek Salsa Bootcamp" στο Βόλο από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου και αποτέλεσε όπως κάθε χρόνο σημείο συνάντησης εκατοντάδων χορευτών από Ελλάδα και εξωτερικό. 

Ο Γιώργος Καρανικολόπουλος μεγάλωσε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας και μετακόμισε στο Βόλο ως φοιτητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από μικρό παιδί ασχολήθηκε με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας και σε τοπικά χορευτικά συγκροτήματα στο Πεταλίδι, ενώ από το 2005 ασχολείται κατά κύριο λόγο με χορούς λάτιν και σάλσα και παράλληλα με κλακέτες, μοντέρνο και αφρικάνικους χορούς. Διδάσκει στο "Independance Studio" και σε τμήματα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου και παραδίδει σεμινάρια σε σχολές χορού ανά την Ελλάδα. Συμμετέχει με διακρίσεις σε αγώνες της E.X.O.E. (Εθνική ΧοροΑθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος) ανά την Ελλάδα, αναγνωρισμένους από την I.D.S.F (International Dance Sport Federation).

Η Θάλεια Πίννα μεγάλωσε στο Σέσκλο Μαγνησίας και σπουδάζει Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στο Βόλο. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό έχοντας ασχοληθεί με διάφορα είδη όπως παραδοσιακοί χοροί, hip hop, μοντέρνο, σύγχρονο, κλακέτες, λάτιν, σάλσα και kizomba. 

Οι προπονητές τους ήταν ο Αντώνης Τζίμας και η Χαρά Ραμπαούνη, που το 2015 κατέκτησαν την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στον ίδιο διαγωνισμό.