Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 09:27

"Μαύρη" εργασία σε μπαρ-εστιατόρια σε Καλαμάτα και Πεταλίδι

 

“Ανθεί” όπως φαίνεται η “μαύρη” εργασία σε μπαρ και εστιατόρια στην Καλαμάτα και το Πεταλίδι.

Οπως προκύπτει από τους ελέγχους που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στα 5 από τα 6 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις, δούλευαν  ανασφάλιστοι 13 εργαζόμενοι. Στο έκτο μαγαζί διαπιστώθηκαν μόνο φορολογικές παραβάσεις. Το ίδιο διήμερο, σε αντίστοιχους ελέγχους που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, μόλις δύο εργαζόμενοι καταγράφηκαν να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η “μαύρη” εργασία ανθεί στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, αυτός δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα μέτρο για τον περιορισμό της. Αντιθέτως έχει προχωρήσει σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και σε περικοπές των συντάξεων, καθώς δεν μπορεί να εισπράξει τα χρήματα που χάνονται από την εισφοροδιαφυγή. 

Πιο αναλυτικά, το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου, κλιμάκιο αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας κατέβηκε στην Καλαμάτα και το Πεταλίδι και έκανε ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.), και διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:

· Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 5 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας ενώ το ίδιο κατάστημα απασχολούσε 2 υπάλληλους που δεν αναγράφονταν στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται 1 υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 3 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

· Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 3 υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 6 υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

· Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.