Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 19:46

Διαμαρτυρία κατοίκων για τη Γεωργίου Καρέλια 

Για τη μονοδρόμηση στην οδό Γεωργίου Καρέλια (στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας) που δεν τηρείται και μάλιστα παράνομοι οδηγοί ζητούν και τα ρέστα, διαμαρτύρονται κάτοικοι της περιοχής με επιστολή τους στο Τμήμα Τροχαίας και στο δήμαρχο Καλαμάτας. Και καλούν την Αστυνομία να μεριμνήσει και να λάβει τα μέτρα της, μήπως και αποφασίσουν κάποιοι να σέβονται τις μονοδρομήσεις.

Στην επιστολή που υπογράφουν 27 κάτοικοι, σημειώνεται ότι «στην οδό Γεωργίου Καρέλια στην Παραλία, όπου εδώ και μερικά χρόνια έχει μονοδρομηθεί, η παράβαση πάει σύννεφο και έχουμε τα διάφορα σήματα της Τροχαίας, απλώς για να διακοσμούν τα πεζοδρόμια. Ορισμένοι οδηγοί πιστεύουν ότι οι δρόμοι τούς ανήκουν, δεν σέβονται τα στοιχειώδη του ΚΟΚ και φυσικά έχουν διαγράψει τη λέξη "συγγνώμη" από το λεξιλόγιό τους. Σε πρόσφατο περιστατικό που καταγράφηκε πριν λίγες ημέρες, όταν οδηγός Ι.Χ. οχήματος έχει μπει ανάποδα στον παραπάνω μονόδρομο και καθώς συναντιέται με πεζούς και άλλα Ι.Χ., αντί να ζητήσει συγγνώμη και να οπισθοχωρήσει, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και ζητάει τα ρέστα και απειλεί να βιαιοπραγήσει με πεζούς, επειδή του έκαναν την παρατήρηση (ότι υπάρχει απαγορευτικό, υπάρχει σχολείο…), εκείνος απάντησε προσθέτοντας επί λέξει "εγώ έτσι γουστάρω να οδηγώ, εσάς τι σας νοιάζει;"».

Οι κάτοικοι επισημαίνουν πως «θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να τοποθετήσουν απαγορευτική πινακίδα και στη συμβολή των οδών Κρήτης και Γ. Καρέλια καθώς και στην Παραλία να τονίζει ότι είναι μονόδρομος» και παρατηρούν: «Παρόμοια περιστατικά με ασυνείδητους οδηγούς που πουλάνε τσαμπουκά ενώ παρανομούν και δεν σέβονται τον ΚΟΚ, συμβαίνουν πάρα πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα και η πολιτεία οφείλει να πάρει μέτρα. Οι παρακάτω υπογράφοντες κάτοικοι της παραπάνω περιοχής ζητάμε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα να μεριμνήσει για την προαναφερθείσα κατάσταση και να λάβει τα μέτρα του, μήπως και αποφασίσουν κάποιοι να σέβονται τις μονοδρομήσεις».