Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 17:18

Στην Καλαμάτα το Συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου Συμφιλίωσης

Στην Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί το 32ο Διεθνές Συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου Συμφιλίωσης με θέμα «ΜΕΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ: έννοια κλειδί για την παγκόσμια σταθερότητα». Για το σκοπό αυτό χθες επισκέφθηκαν το δήμαρχο Καλαμάτας το στέλεχος του Συμβουλίου Διεθνούς Συμφιλίωσης Ελλάδος (CIF Hellas) Αικατερίνη Ψαρούλη και η Αγγελική Μαλαπέτσα, εκ μέρους των κοινωνικών λειτουργών της Μεσσηνίας.

Οι δύο κυρίες ενημέρωσαν τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τη διοργάνωση, η οποία προγραμματίζεται για το διάστημα 18-23 Σεπτεμβρίου 2016 και αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 250 συνέδρους από διάφορες χώρες.

Το Council International Fellowship είναι ένα διεθνές δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν 44 χώρες και συνεισφέρει στην ανάπτυξη νέων μεθόδων προσέγγισης των κοινωνικών προβλημάτων και στην προώθηση της ειρήνης και καλύτερης κατανόησης σε διεθνές επίπεδο.

Ο Σύνδεσμος Μελών CIF Hellas είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1978 από Ελληνες επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, εμψυχωτές νέων, ψυχολόγους και άλλους), οι οποίοι με υποτροφία του Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Fulbright είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα CIPUSA (Συμβούλιο Διεθνών Προγραμμάτων των ΗΠΑ) και CIF (Συμβούλιο Διεθνών Προγραμμάτων).

Από τη συνάντηση εξασφαλίστηκε ότι, ο Δήμος Καλαμάτας θα θέσει υπό την αιγίδα του και θα υποστηρίξει έμπρακτα τη διοργάνωση.