Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 10:17

Προχωρούν οι εργασίες στο ναό Παναγιάς της Βλαχέρνας

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την συντήρηση και επισκευή του ιστορικού ναού Παναγιάς της Βλαχέρνας που βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο των Φιλιατρών και χρηματοδοτούνται από το Σύλλογο Φιλοπροόδων.

Ηδη μέσα στον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των εργασιών, που είναι η αλλαγή της σκεπής του ναού, η αποκάλυψη των τοίχων εσωτερικά και εξωτερικά με αφαίρεση των σοφάδων και των ασβεστωμάτων, αλλά και εξωτερικές εργασίες περιμετρικά του ναού για την αποφυγή υγρασιών στο μέλλον. Ο ίδιος ο ανάδοχος του έργου Βασίλης Γιάννης εκτίμησε ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά.

Από εκεί και πέρα μένουν να γίνει νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο ναό όπως και αντικατάσταση κουφωμάτων. Για το λόγο αυτό η πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη κάλεσε όσους μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά να το κάνουν, καθώς ήδη με την πρώτη φάση των εργασιών έχουν δαπανηθεί 12.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλες οι εργασίες γίνονται με την έγκριση και την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό ναό που χρονολογείται πριν το 1820 και είναι το 4ο κτίσμα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς ήδη από τη Φραγκοκρατία  αναφέρεται η παρουσία του.

Κ.Μπ.