Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 15:59

Εγγραφές στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

 

Στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας μπορούν να φοιτήσουν οι ενδιαφερόμενοι και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ιερατικής και εκκλησιαστικής κατάρτισής του. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν κληρικοί και λαϊκοί, χριστιανοί ορθόδοξοι, άρρενες, ενήλικοι με ιερατική κλήση και επιθυμία διακονίας προς την εκκλησία, όπως πιστοποιεί με συστατική επιστολή ο οικείος μητροπολίτης. Στο σχολείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας, λειτουργεί περιφερειακή εκκλησιαστική εστία της Μητρόπολης Μεσσηνίας που παρέχει δωρεάν διαμονή και σίτιση στους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες, δικαιολογητικά εγγραφής και προοπτικές: 27210 20818 ή, isdekalamatas.blogspot.gr, mail@isde-kalam.mes.sch.gr.

Το Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας (ΙΣΔΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) είναι φορέας της Διά βίου Μάθησης και εφαρμόζει πρόγραμμα εκκλησιαστικής κατάρτισης. Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν άλλα 2 αντίστοιχα σχολεία στην Κατερίνη και στην Καρδίτσα. Εντάσσεται στις παραγωγικές σχολές της Ορθόδοξης Εκκλησίας κι έχει ως ειδικότερο σκοπό την κατάρτιση κληρικών, υποψηφίων κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας. Το σχολείο εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας (Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής) και τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Βρίσκεται στην Καλαμάτα, στην οδό Αγ. Γεωργίου 42. 

 

Το Σχολείο απευθύνεται: σε υποψήφιους κληρικούς που επιθυμούν να καταρτιστούν επαρκώς, ώστε να αποκτήσουν τα απαιτούμενα προσόντα για το υψηλό λειτούργημα της ιεροσύνης, σε κληρικούς που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ποιμαντικές ανάγκες,  σε λαϊκά στελέχη της εκκλησίας που υποστηρίζουν το εκκλησιαστικό έργο. Δικαίωμα εγγραφής στα Ι.Σ.Δ.Ε. έχουν όσοι κληρικοί ή λαϊκοί έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους.