Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 18:38

Συζητήθηκαν στο Εφετείο οι τιμές των απαλλοτριώσεων για το Τζάνε - Καλαμάκι

Εκδικάστηκε χθες, επιτέλους, στο Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας, ο ορισμός προσωρινής τιμής μονάδας για τις εκτάσεις που απαλλοτριώνονται, στο έργο βελτίωσης στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη.

Στην εκδίκαση παρέστησαν αρκετοί ιδιοκτήτες με τους δικηγόρους τους, ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας, ο πιστοποιημένος εκτιμητής και ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για να διευκολυνθεί η διαδικασία και για να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον η Κτηματική Υπηρεσία έχει καταθέσει έκθεση προεκτίμησης με βάση κυρίως τις αντικειμενικές αξίες, ενώ το ίδιο έχει γίνει και από τον πιστοποιημένο εκτιμητή. Οι δικηγόροι των ιδιοκτητών με τις παρεμβάσεις τους επιχείρησαν να υποστηρίξουν τη μεγαλύτερη δυνατή αξία των απαλλοτριωμένων ιδιοκτησιών.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από μήνες και θα είναι ευτύχημα αν αυτό γίνει μέσα στο 2016.

Το έργο βελτίωσης στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, που υλοποιείται με πολύ αργούς ρυθμούς, είναι προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται πλέον από το νέο ΕΣΠΑ. Προβλέπει την παράκαμψη Τζάνε, Πεταλιδίου και Καλαμακίου και τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου στο υπόλοιπο τμήμα του.

Γ.Σ.