Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 17:17

Επιβεβαίωση της "Ε": Ούτε ένα ευρώ ακόμα για τους πλημμυροπαθείς 

«Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευθεί μέχρι τώρα, δυστυχώς, από τα υπουργεία, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη πλημμύρα». 

Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, σε χθεσινή ανάρτηση, δείχνοντας το κλίμα απογοήτευσης και δυσφορίας που επικρατεί στη δημοτική αρχή απέναντι στην κυβέρνηση. Κλίμα που έχει να κάνει με την απολογητική κι επικοινωνιακή στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους πληγέντες. Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση επισημαίνεται πως «μετά από 22 ημέρες, δεν έχουν δοθεί χρήματα ούτε για την αντιμετώπιση των πρώτων βιοτικών αναγκών (επίδομα 587 ευρώ), ούτε προφανώς για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών. Η μεγάλη καθυστέρηση δημιουργεί πολύμορφα προβλήματα και στο επίπεδο της συντήρησης των πολιτών, με την κάλυψη βιοτικών αναγκών, αλλά και στο επίπεδο της κυκλοφορίας και διακίνησης αγαθών, αφού γεφύρια και δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές».

Χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την ευχή να έχει γίνει αξιολόγηση και δίκαιη κατανομή μεταξύ των δήμων και όχι όπως έγινε το 2007, μετά τις φωτιές που  πυρόπληκτες περιοχές πήραν λιγότερα χρήματα από άλλες που δεν είχαν καεί.

ΠΟΣΟ 250.000 ΕΥΡΩ

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι από τα 5,5 εκ. ευρώ σε όλη τη χώρα (σε 62 πληγέντες δήμους) ο Δήμος Καλαμάτας αναμένεται να πάρει 250.000 ευρώ και διευκρίνισε πως περιμένει την έγγραφη ειδοποίηση. Ενημέρωσε, επίσης, ότι με την ειδοποίηση αυτή θα συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, για να κάνει την κατανομή. Προσδιόρισε, πάντως, ότι θα γίνουν 5 εργολαβίες (Αρφαρά - Πλατύ - Βρομόβρυση, Πήδημα, Θουρία, Αμφεια - Πολιανή και μία για δρόμους στον Κουταλά, Ανω - Κάτω Αμφεια, Αριοχώρι - Ασπροπουλιά, Βρομόβρυση κλπ.

Γ.Σ.