Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016 15:50

Κινητοποίηση για την κεραία στον Κουταλά 

Αντιδρούν και κινητοποιούνται ξανά οι κάτοικοι του Κουταλά και του Πέταλου, καθώς αυτές τις μέρες, υπήρξε και πάλι επιχείρηση για να στηθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας, στο ύψωμα της Αγίας Τριάδας. Θέση με εντυπωσιακή θέα, που βρίσκεται μπροστά από τον Κουταλά και αγκαλιά με το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.

Ο κόσμος της περιοχής που απέτρεψε ξανά την είσοδο των μηχανημάτων προς το ύψωμα, αντιδρά για λόγους δημόσιας υγείας και ζητεί να υπάρξει στήριξη και κινητοποίηση στο Ξηροκάμπι και τα Λέικα.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν αντιπροτείνει την εγκατάσταση της κεραίας σε άλλο ύψωμα στην περιοχή, που είναι πιο μακριά από τον Κουταλά.

Οπως μας σημείωσαν, αντιδρούν, γιατί: α) Αυτόματα "κατεδαφίζεται",, καταργείται το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, το οποίο είναι κτισμένο το 1917, πάνω σε παλαιότερο κτίσμα, σύμφωνα με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας. β) Αγνοούνται τα σπίτια που είναι στη νότια πλευρά, το μοναστήρι και το Παπαδοπούλειο που βρίσκονται πολύ κοντά. γ) Ακόμα, υπάρχουν και οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Οι κάτοικοι τονίζουν πως «υπάρχουν άλλα γειτονικά υψώματα, πιο μακρινά από σπίτια και τις άλλες εγκαταστάσεις της περιοχής, όπου μπορεί να εγκατασταθεί η κεραία, αλλά η εταιρεία θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να φτιάξει δρόμο πρόσβασης».

Χαρακτηριστικά μας επεσήμαναν πως «η κεραία έρχεται δίπλα μας, στα σπίτια μας, δεν πάμε εμείς να φτιάξουμε τα σπίτια μας στην κεραία».

Γ.Σ.