Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 17:16

Ημερίδα για τη φυματίωση έγινε στην Καλαμάτα 

«Η φυματίωση σήμερα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και η Ομάδα Φυματίωσης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με την υποστήριξη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. 

Ομιλητές ήταν οι πνευμονολόγοι, Σ. Τσικρικά με θέμα «Η διαδρομή της φυματίωσης στο χρόνο και στον κόσμο», Α. Ξυφτέρη, με θέμα «Χαρακτηριστικά του μικροβίου», Φ. Δαρειωτάκη, με θέμα «Κλινική εικόνα σε όλο το σώμα», Β. Κουλουμέντα, με θέμα «Φυματίωση στο περιβάλλον μας. Τι κάνουμε - μέτρα προφύλαξης ατομικής προστασίας - ελέγχου», Μ. Τσόπελα, με θέμα «Εμβόλιο - mantoux, τι προσφέρουν». Συντονιστές στην εκδήλωση ήταν οι Χρυσ. Μπότση, Σταμ. Τσικρικά και Παντ. Αβαρλής.

Μετά το επιστημονικό κομμάτι της εκδήλωσης, ακολούθησε η προβολή της ταινίας της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας "Πνοή ζωής" των Δ. Βερνίκου και Π. Βλάχου.