Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 20:17

Περιμένουν τον καθαρισμό του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία

Την εργολαβία για τον καθαρισμό και τη γενικότερη παρέμβαση στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων, στη Θουρία, περιμένουν οι παρόδιοι, οι οποίοι υπέστησαν καταστροφές από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου. Και αυτό για να προστατευτεί η περιοχή και να μην έχουν νέες ζημιές στο επόμενο έντονο καιρικό φαινόμενο. Αρκετοί απ’ αυτούς είχαν πάθει ζημιές και από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου και τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του δημάρχου Π. Νίκα, από το συνολικό ποσό των 329.335 ευρώ (σ’ αυτό περιλαμβάνονται τα 200.000 ευρώ της ενίσχυσης του υπουργείου Εσωτερικών), με την εργολαβία για την αποκατάσταση ζημιών στη Δ.Ε. Θουρίας με πίστωση 70.000 ευρώ, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από το ρέμα Αγίων Θεοδώρων, οι πεσμένοι μανδρότοιχοι στο ρέμα Ξερίλας και οι ζημιές στο δημοτικό κατάστημα.

Με μια πρώτη παρέμβαση έχει ανοίξει το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων, σε σημείο που είχε σπάσει κι έγινε ένας πρόχειρος καθαρισμός, πριν το σκεπασμένο τμήμα του, στο ύψος της εκκλησίας. Προβλέπεται το ρέμα να ανοίξει περισσότερο, σ’ ένα τμήμα 40 περίπου μέτρων προς την εκκλησία, για να καθαριστεί, με τέτοιο τρόπο όμως ώστε να παραμείνει η χρήση του δρόμου πρόσβασης.

Παρόδιοι ζητούν να ανοίξει το σκεπασμένο ρέμα και χαμηλά προς τον Ξερίλα, μέχρι και το δρόμο προς Αμφεια, για να καθαριστεί, καθώς έχει μπαζωθεί από χώματα και φερτά υλικά και για να εκβαθυνθεί -προοπτική που φαίνεται να εξετάζεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Γ.Σ.